KOST OCH NÄRING

Rekommendationerna kring vad vi ska äta har varierat under min livstid. Vi har fått lära oss både om kostcirklar och matpyramider. Allt som oftast är det nya rön på löpsedlarna. Man kan bli stressad för mindre och vad blir det för klokt av det?

Jag väljer att lyssna på dem som vet och kan, som lutar sig på forskning. För mig är det också viktigt att lyssna på dem som lever som dom lär.

Min passion för kost och näring resulterade i att jag tog mig an en intensiv - kurs i kostrådgivning och kan sedan februari 2020 titulera mig licencerad kostrådgivare.

Vår kropp behöver näring för att kunna fungera.
Både i vardagen, när vi arbetar, vid våra träningspass och när vi sover. Vi ska ha energi för att orka utföra våra dagliga sysslor men vi ska även ha bra byggstenar för att reparera kroppen och bygga upp nya celler - hela tiden. Detta är en ständig process. Hur vi och våra kroppar fungerar är avhängt på det som vi stoppar i oss - dagligen. Så, det är viktigt att vi har koll på VAD vi stoppar i oss, både vad det gäller kvalitén och kvantiteten. Tyvärr så är avsaknaden av närig och byggstenar för kroppen alltför stor hos många idag.

Mina personliga tankar kring min kost kan summeras till att det är viss mat och dryck som jag drar ner på och det är vissa saker som jag väljer bort i den utsträckning jag kan, men jag har inga förbud mot något. Måttlighet och varierat sammanfattar det i stora drag.

Hur noga man än är med val av råvaror och sitt kostupplägg så anser jag att det är svårt att uppnå ett komplett näringsintag med enbart vanlig mat. Därför väljer jag att komplettera min dagliga kost med Herbalifes närings-shakes och kosttillskott. Jag använder dessutom alltid deras produkter kring min träning, före som uppladdning och efter som återhämtning.
Sättet jag har använt produkterna på har varierat beroende på vilken fas i livet jag befunnit mig i. Vill du läsa mer om det så berättar jag mer under fliken som handlar om just Herbalife.

Ingen inspiration?
Låt mig hjälpa dig!